WIE ZIJN WIJ

Dik van ‘t Hof:

Ik ben opgegroeid in Amersfoort. Sinds 1980 woon ik met veel plezier in Breukelen en geniet nog dagelijks van de prachtige Vechtstreek. Ik had dertig jaar een juwelierszaak in Breukelen. Met mijn partner en haar 18-jarige zoon woon ik in de wijk Broekland.

Sinds zeven jaar ben ik raadslid voor de gemeente Stichtse Vecht. Bovendien ben ik al vierentwintig jaar betrokken bij de organisatie van het zomermuziekfestival van Breukelen: Park Podium

Al meer dan 30 jaar volg ik het politieke gebeuren in deze streek omdat mij interesseert wat er in mijn omgeving speelt. Het is me opgevallen dat zaken vaak te onnadenkend besloten worden en er goede kennis nodig is. Van enorm veel onderwerpen ken ik de voorgeschiedenis en ken ik de plannen en beloften die er waren en zijn. Ik houd contact met mensen en groepen in deze gemeente om werkelijk op de hoogte te blijven.

Ik heb een ondernemersmentaliteit en dat betekent dat ik situaties bestudeer vanuit een financieel oogpunt en ook beoordeel op het nut en risico -in dit geval- voor burgers. Ik denk niet binnen partijkaders en dat geeft vrijheid van denken. Nuchter verstand, ijzeren geheugen en vasthoudendheid zijn mijn gereedschap. Als bestuurslid van onder meer de Winkeliersvereniging en culturele stichtingen heb ik veel ervaring opgedaan met de gemeentepolitiek. Ook als eenling kan ik dingen uitzoeken en zal ik zaken aankaarten die anderen nog weleens willen vergeten zoals het nog altijd niet gerealiseerde centrumplan van Breukelen en de eeuwige parkeerproblematiek in Stichtse Vecht. Daarbij geldt voor mij dat de Vechtstreek haar landelijke karakter moet behouden.

Als raadslid wil ik mij weer vol inzetten om de voorzieningen van de burgers in Stichtse Vecht op niveau te houden. Voor mij is het daarbij zeer belangrijk dat de dienstverlening transparanter wordt en het bestuurlijke apparaat op heldere en rechtvaardige wijze omgaat met haar burgers.

Ik denk dat twee of meer raadszetels voor Stichtse Vecht Beweegt zeker mogelijk is en vooral heel nuttig.  Stichtse Vecht Beweegt heeft niet vlak voor de verkiezingen plots een lijst met grote beloften. Ik wil burgers voor, tijdens en na de verkiezingen vertegenwoordigen en hoop daarom dat u onze kiezer zult zijn.

Cor Maan

Ik ben een geboren Schiedammer, dus een import Breukelaar, maar ik voel me wel een echte Breukelaar. Nadat ik eerst in Schiedam heb gewoond, zijn mijn vrouw en ik in Amsterdam Zuid oost gaan wonen, omdat ik mijn studie Energietechniek af wilde maken. Ik ben  getrouwd en heb een prachtige tweeling. Ik ben met (pre)pensioen, maar stilzitten zit niet in mijn aard. Ik ben altijd bezig eerst met een drukke baan als projectmanager/directeur voor een groot installatiebedrijf. Dat houdt in dat ik een “no nonsens” man ben, dus geen lange verhalen hou als het kort en bondig kan. Op dit moment hou ik me bezig met mijn hobby’s (tennis, fitness, wandelen, fotografie, zingen, computer, koken) en zo gaandeweg komen er steeds meer zaken bij, zoals PR voor het Shanty koor en vrijwilliger bij Parkpodium.

Als je uit het bedrijfsleven komt dan zie je dat de ambtelijke molen wel wat bedrijfsmatige invloeden kan gebruiken wat betreft duidelijkheid en transparantie. Ik ben altijd bestempeld als een people manager en dus sociaal begaan. Ik wil me dus inzetten voor diegene die het in deze maatschappij al moeilijk genoeg hebben. De meeste politici beloven een hoop, maar verzanden in het drijfzand van de politieke partijen. Dat wil ik niet daarom heb ik me dan ook aangesloten bij Stichtse Vecht Beweegt, omdat dat gedachtegoed dicht bij mij ligt. Ik wel wil beloven, dat ik er alles aan zal doen om bepaalde zaken beter, duidelijker en transparanter geregeld te krijgen.

Jelte Zondervan

Ik ben een echte Breukelaar. Geboren in Amsterdam woon ik al vanaf mijn 3e jaar in het mooie dorp Breukelen in de gemeente Stichtse Vecht. In Breukelen ben ik opgegroeid, heb daar op school gezeten, gewerkt, gesport en mij ondergedompeld in het verenigingsleven. Ik houd van muziek en het creatief proces. En vooral ik houd van mensen!

Na een mooie en intensieve loopbaan als projectleider recherche bij de politie in Amsterdam ben ik nu met (pre) pensioen. Stil zitten kan ik niet. Mijn grote hobby is muziek maken. Ik speel als trombonist in een Orkest en een Dixie Streetparade Band. Daarnaast probeer ik fit te blijven met tennis, fitnes, wandelen en fietsen. Ik ben al meer dan 20 jaar bestuurder van diverse verenigingen en Stichtingen. O.a. van Orkest SDG en van Stichting Parkpodium Boom & Bosch. Naast het besturen zelf richt ik mij graag op het netwerken maar bovenal op de toekomst van de verenigingen c.q. Stichting. Waar willen wij heen en waar staan we over 10 jaar.

Ik heb een opvatting over onze (lokale) samenleving. Hoe ziet die samenleving eruit de komende jaren en waar willen wij naar toe. Hoe en met wie wonen en leven wij? Hoe ziet onze gemeente eruit in de toekomst. Ik wil niet langs de zijlijn staan en afwachten. Ik wil daar een actieve rol in vervullen.

Er zijn een aantal onderwerpen die mij zeer aanspreken. Komen er voldoende woningen en voor wie. Hoe worden ze verdeeld?  Wat doen we met (re) -integratie van mensen met achterstand tot de arbeidsmarkt, de mensen zonder werk maar zeker ook onze “nieuwkomers” binnen de Stichtse Vecht. Te veel mensen staan nog buiten het arbeidsproces. Niemand mag aan de zijlijn komen te staan. En natuurlijk sta ik voor een veilige samenleving waar iedereen zich thuis voelt. Gezien mijn achtergrond en bestuurlijke ervaring denk ik dat daar zeker een bijdrage aan kan leveren. Door vooral duidelijk en transparant te zijn. Ik ben gewend te zeggen wat ik doe en te doen wat ik zeg. Ik denk in oplossingen en niet in belemmeringen. Ik houd van het creatief proces.  Daarom heb ik mij aangemeld als commissielid en kandidaat raadslid voor Stichtse Vecht Beweegt. Een partij die aansluit bij mijn gedachtengoed. Een partij die kritisch kijkt naar de besluitvorming binnen onze gemeente.

Maddy Kuijlenburg-Torsing

Ik ben een geboren Ankevener. Niet heel ver bij Stichtse Vecht vandaan. Via Weesp en Mijdrecht ben ik uiteindelijk in het mooie Loenen aan de Vecht beland. Inmiddels ruim 12.5 jaar getrouwd, en moeder van twee kinderen. Naast mijn parttime baan als financial accountant bij Mediquest in Utrecht ben ik eigenaar van Belastingservice De Ronde Venen. De naam is nog een verwijzing naar de vorige woonplaat. Ik verzorg voor particulieren en ZZP’ers verschillende belastingaangiftes, grofweg in de driehoek Utrecht, Amsterdam en Alphen aan den Rijn. Verder ben ik een actief klein koper blazer in Stichtse Vecht en De Ronde Venen (bugel, cornet en trompet) en dirigeer ik ook nog een leerlingenorkest in Mijdrecht.
Eerlijk gezegd werd ik  gevraagd om in de politiek te komen. Maar toen ik erover na ging denken, dacht ik… Tja, waarom niet? Mijn opa is wethouder geweest in (toen nog) Gemeente ‘s-Graveland, een oom wethouder en loco-burgemeester, eveneens in ‘s-Graveland en nu zijn er nog steeds neven en nichten actief in de Wijdemeren voor het CDA. Ik kom eigenlijk uit een ‘CDA-nest’.  De lijntjes zijn wat dat betreft kort met de gemeente Wijdemeren.  Beter een goeie buur…..(u mag het zelf afmaken…) De punten die op een raadsagenda staan, hebben geen connectie met ideologie, levensbeschouwing of religie en juist dat en een neutrale en plaatselijk praktische opstelling werkt volgens mij beter.

Ja, ik ga mijn uiterste best ga doen! In het verleden heb ik als hypotheekadviseur gewerkt bij Independer. Meegeholpen bij het transparant maken van de markt, maar ook zorgen dat bijvoorbeeld polisvoorwaarden leesbaar werden. Het lijkt mij een mooie uitdaging om Jip en Janneke taal in de ambtelijke wereld te introduceren. Hierdoor kunnen burgers beter begrijpen wat er zich afspeelt, waardoor ze ook meer betrokken zullen raken met de plaatselijke politiek. En met mijn financiële ervaring en achtergrond, zal ik ook zeker de financiële kant van onze gemeente in de gaten gaan houden!

Reacties gesloten